Mirela Holy

voditeljica studija, Veleučilište VERN Mirela Holy

Doktorica humanističkih znanosti koja vodi diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama na Veleučilištu VERN.

Bila je saborska zastupnica u dva mandata (VI i VII), ministrica zaštite okoliša i prirode (1/2 2012), izvršna direktorica u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije, stručna suradnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja i voditeljica manifestacija u Narodnom sveučilištu Dubrava. Autorica je pet knjiga, između ostalih i koautorica priručnika Komunikacijske (strategije) magije koje je 2012. objavila sa Sonjom Hodak. Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA).

"Vještina preživljavanja u (PR)šumi - Šokirati nekoga znači otvoriti mu oči", Veleučilište VERN

Glavno obilježje suvremenih komunikacija je stalna, ubrzana promjena, a jedina postojana činjenica suvremenih komunikacija je sve veća žeđ za publicitetom i medijskom prisutnošću.

Reklame, oglasi i informacije o aktivnostima tvrtki okružuju nas svugdje, a posljedice su prezasićenost, umor, gnjev, ravnodušnost ili ignoriranje. Upravo zbog toga konvencionalna komunikacijska rješenja više nisu dovoljna za privlačenje publike. Komunikacijske taktike čiji je glavni modus operandi izazivanje iznenađenja, pa čak i šoka su tzv. gerilske komunikacijske taktike. Gerilske komunikacijske taktike mogu biti marketinške, odnosno oglasne, ili pak one čija je svrha informativna ili izazivanje publiciteta, odnosno spada u okrilje područja odnosa s javnošću. Iako se gerilske metode komuniciranja provode već desetljećima, možda i stoljećima, činjenica jest da se o njima malo zna, a još manje uči na fakultetima. Veleučilište VERN' je jedini fakultet u Hrvatskoj na kojem se izvodi predmet "Gerilska komunikacija" pa će studenti na KOMferenciji pokazati zašto se isplati slušati "gerilska" predavanja.