Zenel Batagelj

partner i strateg, Valicon. Zenel Batagelj

Zenel Batagelj partner je i strateg u tvrki Valicon.

Radi pretežito s Valiconovim velikim klijentima i specijaliziran je ponajprije za poslovna rješenja za disruptivne modele poslovanja, za strateško pozicioniranje i markiranje (eng. branding) te poticanje rasta i međunarodnoga širenja poslovanja. Zenel uspješno upravlja skupinom marketinških stručnjaka u jugoistočnoj Europi okupljenih u Valiconov Think Tank. Istinski vjeruje u razornu silu podatkovnoga lanca blokova (eng. blockchain), a uključen je i u dva priznata europska projekta lanca blokova – Iconomi i Cofound.it. Od 2017. godine istražuje kako tvrtke koje djeluju po modelu lanca blokova iz tradicionalnoga gospodarstva prebaciti u tzv. distribuirano gospodarstvo usklađeno s propisima Europske unije.

Robna marka i komunikacija u novoj ekonomiji – izvješće s terena

Početkom stoljeća mnoge su, pretežito američke tvrtke, na krilima obećanja da će internet promijeniti svijet, prikupile velik početni kapital.

Slično tomu, ali ipak uz postojanje određenih razlika, revolucionarna nadogradnja interneta – tzv. tehnologija podatkovnih lanaca blokova (eng. blockchain) – danas je podloga za nicanje niza razvojnih tvrtki koje zbog decentralizacije tehnologije sada dolaze iz cijeloga svijeta. Kako se razvija, kako djeluje i što u svjetskim razmjerima danas treba jedna nova i tehnološki napredna tvrtka za svoj uspjeh te koliko je komunikacija bitna za njezin uspjeh?